maandag 21 mei 2012

Echte liefde

Ik ben verliefd!
Op het eerste gezicht…
Tot over m’n oren…
Op een motorfiets, dát dan weer wèl…
Ik wist niet dat het kon, maar geloof me, het is zo!
Toen ik de Triumph Bonneville voor het eerst zag, ging er een schok van herkenning door me heen en wist ik het: daar staat ‘ie! Dát is hem!

Maar iedere liefde heeft een prijs en de prijs van mijn ‘nieuwe liefde’ deed me even huiveren. Maar goed, als je het over èchte liefde hebt, dan ga je natuurlijk niet lullig doen over een paar centen.
Om er wel even helemaal zeker van te zijn dat deze liefde onvoorwaardelijk is, had ik een paar weken geleden een date met ‘Bonnie’. Zo ben ik dan ook wel weer!
In het clubhuis van ANWB Promotor stond ‘ie: glimmend en blinkend en met nog nauwelijks een paar kilometer op de teller.
Zodra we op pad gingen wist ik het zeker: this is for life!
We toerden door de Flevopolder, reden langs Harderwijk en maakten een rondje door het Geldersch Landschap. De zon scheen, het leven was goed en ik was gelukkig!

En nu heb ik een plan. Een ambitieus plan…
Over precies vijftien maanden, op mijn verjaardag op 21 augustus 2013, wil ik verenigd zijn met mijn grote liefde. En dat betekent sparen. Heel hard sparen!
De afgelopen weken heb ik nachtenlang al mijn inkomsten en uitgaven in kaart gebracht in imposante Excelschema’s. Dat daar het één en ander moest veranderen om mijn droom te verwezenlijken, was wel duidelijk.

Inmiddels heb ik abonnementen en lidmaatschappen opgezegd, spullen op Marktplaats te koop aangeboden, boeken via Bol.com verkocht en overweeg ik zelfs om mijn ouwe, trouwe Daihatsu Charade te verkopen. Er is een speciale spaarrekening geopend en m’n hele vakantiegeld is direct doorgesluisd als eerste inleg. Een goed begin is het halve werk. Ik ben er nog lang niet, maar die Bonneville, die komt er! Zéker weten!


4 opmerkingen:

  1. Ongelooflijk, wat een enthousiasme!! Ontzettend leuk om te lezen! En zoals ik het lees, gaat die liefde er zeker komen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zéker weten, want als dit Motormeissie eenmaal iets in haar hoofd heeft... ;-)

      Verwijderen