zondag 17 maart 2013

Dromen zijn er om waar te maken

Vanaf de dag dat ik begon met motorrijden, had ik een droom. Een droom over een grote liefde. En die liefde betrof in dit geval natuurlijk een motorfiets. Een mooie, glimmende, alles overtreffende motorfiets. En dat kon er wat mij betreft maar één zijn: een Triumph Bonneville t100! Op de motorbeurs in Utrecht zag ik hem voor het eerst in het echt en mijn hart maakte een sprongetje. Dát is hem! Dáár staat 'ie! Zucht... Wat is 'ie mooi!!!

Vorig jaar in mei maakte ik een plan. Een ambitieus plan. Ik zou gaan sparen voor 'mijn' Bonneville en ik wilde 15 maanden uittrekken om het benodigde bedrag voor een mooi tweedehands exemplaar bij elkaar te sparen. Ik weet nog goed dat ik me toen serieus afvroeg hoe ik dat in godsnaam voor elkaar zou gaan krijgen, aangezien ik nou niet bepaald aan het eind van iedere maand überhaupt nog geld over heb...
Maar goed, ik maakte een plan en ik gíng ervoor!

Ik maakte enorme excelschema's om mijn financiën in kaart te brengen en daarbij vielen harde keuzes. Abonnementen werden opgezegd, ik ruimde mijn hele huis op en zette heel veel spullen te koop op Marktplaats, mijn uitgelezen boeken verkocht ik via bol.com, ik bood vrienden aan om op te passen op hun kinderen of huisdieren, ik snoeide heggen voor geld en ik zette bijna mijn hele vakantiegeld opzij. Afgelopen zomer vierde ik mijn verjaardag met een zelfgemaakte high tea en in plaats van cadeaus vroeg ik aan iedereen een bijdrage voor mijn nieuwe motor. Het was ontroerend en hartverwarmend toen ik 's avonds de doos omkeerde en alle lieve briefjes las en de envelopjes openmaakte die mijn vrienden erin hadden gestopt.


Om mijn spaardoel concreet te maken had ik in mijn portemonnee een kaartje gestoken met een plaatje van 'mijn' Bonneville. Iedere keer als ik ergens iets wilde pinnen, dan keek ik even naar dat kaartje en vroeg ik me af 'Heb ik dit ècht nodig?' Heel vaak legde ik dan dat leuke truitje, die mooie schoenen of de zoveelste onmisbare tas weer terug!

Het sparen ging voor de wind en eerlijk gezegd - tot mijn eigen verbazing - veel harder dan ik dacht. Ik moest er heel veel dingen voor laten, maar met zo'n duidelijk doel voor ogen ging dat me eigenlijk best goed af. In december zat ik al op 70% van mijn streefbedrag. Dat motiveerde natuurlijk enorm om er nog even een schepje bovenop te doen en uiteindelijk - met in de eindsprint een bonus en een beetje hulp van mijn lieve moeder - kreeg ik op 6 februari een mailtje van de bank: 'Gefeliciteerd, je hebt je spaardoel bereikt!'

Met bonkend hard ging ik eind februari weer naar de motorbeurs. Zo'n gek gevoel dat je daar dan niet alleen heen gaat om te kijken, maar misschien ook om te kopen... Uiteindelijk vond ik op de beurs niet de motor die ik zocht, dus de zoektocht ging verder. Via een tip op Facebook, kwam ik terecht bij een jonge motorhandelaar in Brabant, die precies de motor had staan die ik zocht. Niet alleen het type, maar zelfs ook de kleuren die ik zo graag wilde! Meteen een afspraak gemaakt en na de proefrit had ik mijn hart voorgoed verloren. Gelukkig was ik nog wel zo verstandig om de motor eerst nog even te laten keuren. Hij zag er fantastisch uit, maar ik wilde natuurlijk wel zeker weten dat ik een goed exemplaar te pakken had. In eerste instantie was de verkoper daar, als beginnend ondernemer, niet zo happig op, maar uiteindelijk konden we er goede afspraken over maken. Gelukkig viel de keuring 100% mee, dus konden we daarna de koop snel rondmaken.

En zo ben ik ineens - ruim vijf maanden eerder dan verwacht - de megatrotse bezitter van mijn droommotor! Mijn eigen, mooie 'Bonnie'!


Dit betekent helaas wel dat ik afscheid moet gaan nemen van mijn oude 'Yammie', want er is jammer genoeg geen plaats voor twee motorfietsen. Dus mijn Yamaha XS750 staat nu te koop, in afwachting van een nieuwe, toegewijde, handige eigenaar, liefst één met een voorliefde voor oude motorfietsen.

Tja, en nu beginnen mijn vrienden zich af te vragen waar ik nu dan nog over moet bloggen, want ik heb mijn droom waargemaakt en met deze nieuwe motor zal ik ongetwijfeld met minder problemen van A naar B reizen... Maar ik zie het als een uitdaging om met 'Bonnie' mijn grenzen te verleggen en ik zie daarbij nog volop mogelijkheden voor nieuwe avonturen!

7 opmerkingen:

 1. Prachtig verhaal, ik wordt er zelfs vrolijk van :-)
  Zo leuk om te lezen dat iemand zijn droom ziet uitkomen.
  Je volgende droom??? De wereld in duiken natuurlijk. Met een tentje een paar dagen de wereld in is niet zo duur hoor.
  Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je het hebt gehaald! Ik hoop 'm binnenkort live te mogen bewonderen!
  En dat bloggen, dat gaat natuurlijk vanzelf. Je gaat heel wat mooie plaatsen bezoeken met je droommotor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf - kom je hem snel een keer laten zien in Dordrecht... most welcome !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gadverdikkie......... wat een mooi exemplaar..... jullie beiden!
  Schitterend als een droom werkelijkheid wordt.

  Gedicht over je Bonny;

  Laatst had ik een droom over jou.
  Een droom waarvan ik hou.
  In mijn droom voel ik geen enkel gevaar.
  Want daar is alles je dierbaar.
  Droom je mooiste dromen zacht.
  In het midden van de nacht
  Wordt mijn droom ooit de werkelijkheid?
  Krijg ik hiermee ooit de mogelijkheid?
  Ik bescherm nu mijn mooiste droom.
  Als het moet in de aller hoogste boom.
  Dan volgt nu weer men volgend avontuur.
  Maar tot die tijd ga ik wel voor jou door het vuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ge-fe-li-ci-TEERD Eveline!! LEUK, meid. Héél veel plezier, jij en Bonnie...!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij ook gefeliciteerd met het behalen van je doel! Zo zie je maar dat doelen helpen om sparen supersnel te laten verlopen. Ik zal aan je denken als ik op mn reizen motormeissies tegenkom!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Evelien. Van harte en wat een mooi fietsie is dat! Prachtig verhaal er bij en de fiets heeft een prachtig motorblok. Eveline motorBlok, veel fijne kilometers!

  BeantwoordenVerwijderen